Nieuws

Opheffing vervoersverbod

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft besloten het vervoers- en verzamelverbod voor alle evenhoevigen op te heffen. De vleeskalveren die in de afgelopen weken vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) naar Nederland zijn gegaan vertoonden geen zichtbare verschijnselen van mond- en klauwzeer. De bedrijven waar de kalveren zich bevinden blijven wel geblokkeerd totdat uit bloedonderzoek is gebleken dat er inderdaad geen MKZ is.

De verplichting tot het reinigen en ontsmetten van veewagens die in het VKzijn geweest, blijft vooralsnog in stand, ook als er paarden mee zijn vervoerd. Deze verplichting blijft hoogstwaarschijnlijk gelden zolang er maatregelen tegen MKZ gelden in het VK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.