Nieuws

Daling grondstoffenprijzen tijdelijk

Daling grondstofprijzen tijdelijk

 

De daling van de grondstofprijzen voor levensmiddelen is van tijdelijke aard. Dat zeggen analisten in de levensmiddelenbranche. “De prijzen zullen op dit niveau blijven of weer omhoog gaan als de vraag op de wereldmarkt weer aantrekt”, stellen de analisten. Het overheidsbeleid beinvloedt bovendien de prijzen van plantaardige oliën, aldus FNLI, de brancheorganisatie voor levenmiddelenbedrijven.

De hoge grondstofprijzen zullen de kostprijs van voedingsmiddelen negatief beïnvloeden, verwacht de organisatie. Ook de prijzen van energie en verpakkingsmaterialen zijn aanzienlijk gestegen, net als de lonen. ,,Dit kan de Nederlandse exportpositie schaden.’’ De kostprijzen voor de levensmiddelenindustrie zullen hoog blijven, zo denkt de FNLI. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.