Nieuws

De filievrije dag op donderdag 9 oktober is volgens EVO en TLN een goed initiatief, maar biedt geen structurele oplossing. Dit vraagt een gedragsverandering van alle weggebruikers. Volgens de brancheorganisaties kan het bedrijfsleven in belangrijke mate bijdragen aan het filevrij maken van de wegen door de distributie anders te organiseren en meer gebruik te maken van de late avonduren en de vroege ochtnenduren.

De totale fileschde van het goedervervoer bedraagt ongeveer 700 miljoen euro per jaar. Het vrachtverkeer heeft volgens EVO en TLN een miniale invloed op het ontstaan van files, maar de vervoerders staan wel in diezelfde file. Een deel van dat probleem kan worden opgelost door veranderende regels voor bevoorrading. Daarnaast kan de inzet van langere en zwaardere voertuigen de doorstroming bevorderen. Hoe dan ook bepleiten de brancheorganisaties uitbreiding van het wegennet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.