Nieuws

Broodmeel oorzaak van contaminatie Ierland

De hoge contaminatie PCB's die zijn vastgesteld tijdens een monitoring in Ierland, is niet veroorzaakt door biodiesel (zoals werd gedacht), maar door broodmeel. Zo meldt Bemefa, Belgische beroepsvereniging van mengvoederfabrikanten. België pleit al langer voor waakzaamheid van contaminatie tijdens het droogproces.

Tijdens een monitoring in Ierland werd een hoge contaminatie van PCB's vastgesteld in broodmeel tengevolge van een verontreiniging met gebruikte oliën (contaminatie tijdens het droogproces). De PCB-gehaltes zijn 100 maal de toegelaten gehaltes in varkensvlees. De contaminatie vond plaats in september 2008 in voeders voor zelfmengers. Alle besmette voedermiddelen en diervoeders werden in beslag genomen. Het diervoeder werd geleverd aan 10 varkenshouders (10 procent van totale varkensstapel). Er werd ook diervoeder geleverd aan rundveehouders (vleesvee, geen melkvee) die momenteel zijn geblokkeerd. Analyseresultaten op vleesvee zijn er nog niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.