Nieuws

EFSA:

De European Food Safety Authority (EFSA) zegt in een advies aan de Europese Commissie (EC) dat er geen gevaar is voor de gezondheid door aangetroffen dioxine in Iers varkensvlees.

De EC vroeg EFSA op 8 december om snel met wetenschappelijk onderbouwd advies te komen. EFSA geeft advies voor twee scenario's.

In het meest waarschijnlijke scenario at iemand een gemiddelde dagelijkse hoeveelheid Iers varkensvlees gedurende de periode van het incident (negentig dagen). Van dit vlees was 10% besmet met de hoogst gemeten concentratie dioxines. Deze hoeveelheid levert geen gevaar voor de gezondheid, aldus EFSA.

In een extreem geval at iemand een grote hoeveelheid varkensvlees tijdens het incident. Al het vlees was besmet. Omdat er in de berekening een veiligheidsmarge is ingebouwd van tien keer de hoeveelheid meent EFSA dat dit onwaarschijnlijke scenario kan leiden tot verminderde bescherming, maar niet tot nadelige gezondheidseffecten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.