Nieuws

Aveve be

TrusQ, gestart in 2003, is op het gebied van voedselveiligheid een samenwerkingsverband van Nederlandse en Belgische voederleveranciers. Sinds 2007 was ook Aveve, toeleverancier aan de Belgische land- en tuinbouw, bij TrusQ aangesloten.

Aveve heeft op basis van een wederzijdse evaluatie van één jaar van TrusQ-lidmaatschap, ( zoals afgesproken in de intentieverklaring ) besloten het lidmaatschap van TrusQ te beëindigen. Bij Aveve was de overlap van product-leveranciers-combinatie 's met de andere TrusQ leden te klein.
Aveve onderstreept het belang en de werkwijze van TrusQ en blijft nauw contact onderhouden met TrusQ. Dit geldt onder andere voor de early warning aanpak Dit is het uitwisselen van signalen over mogelijke voedselveiligheid calamiteiten.

TrusQ is op het gebied van voedselveiligheid een samenwerkingsverband van Nederlandse en Belgische voederleveranciers Agrifirm (Nl.), Cehave Landbouwbelang (Nl.), Cehave Van den Berghe (B.), De Heus Voeders (Nl.), ForFarmers (Nl.), Hendrix Haeck (B.), Hendrix UTD (Nl.), Versele-Laga ( Quartes)(B) en Rijnvallei (Nl.). Doelstelling van TrusQ is de voedselveiligheid maximaal te borgen. Hiertoe hebben de deelnemende partijen sinds enkele jaren hun kennis op het gebied van monitoring, kwaliteitsbeheersing, tracking & tracing en crisismanagement gebundeld en zijn er concrete afspraken gemaakt over de keuze van grondstoffen en leveranciers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.