Nieuws

Uit meerjarig onderzoek (2001-2007) van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) blijkt dat levensmiddelen weinig ingrediënten bevatten van genetisch gemodificeerde gewassen. In diervoeder komen deze producten vaker voor. De VWA richt de komende jaren haar inspecties vooral op de aanwezigheid van niet-toegelaten genetische varianten.

Levensmiddelen en grondstoffen voor diervoeders mogen bestanddelen bevatten van toegelaten genetisch gemodificeerde organismen mits het op het etiket vermeld staat. De vermelding is alleen noodzakelijk als het gehalte hoger is dan 0,9 procent. Niet-toegelaten genetisch gemodificeerde organismen mogen niet in levensmiddelen of in diervoeder worden verwerkt.

In landen als de Verenigde Staten, Brazilië, Argentinië en China worden varianten van mais, soja en rijst geteeld die (nog) niet in Europa zijn toegelaten. Met name bij transport en opslag van grondstoffen van diervoeders kan menging van partijen er toe leiden dat restanten van een niet-toegelaten variant in de partij aanwezig zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.