Nieuws

Droogte tolerant ma

De divisie Plant Science van BASF heeft samen met Monsanto belangrijke vorderingen gemaakt in de biotechnologische ontwikkeling van een maïsras dat goed geteeld kan worden onder erg droge omstandigheden. De bedrijven verwachten kort na 2010 met een eerste variant op de markt te kunnen komen. Monsanto heeft inmiddels een aanvraag voor toelating ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Een maïsras geschikt voor teelt op droogtegevoelige grond is het eerste resultaat van een samenwerking op het gebied van veredeling via biotechnologie tussen BASF en Monsanto. Daarover werden in maart 2007 afspraken gemaakt. De beide bedrijven investeren samen 1 miljard euro in de samenwerking.

In 2008 werden de eerste veldproeven met de maïssoort gedaan in het westelijke deel van het Great Plains gebied in de Verenigde Staten. De resultaten waren beter dan de 6 tot 10% extra opbrengst die in vergelijking tot gangbare maïsrassen was voorzien. In de droge streken in de VS varieert de opbrengst van maïs van 4,4 tot 8,1 ton per hectare.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.