Nieuws

Regeling werktijdverkorting verlengd

De regeling voor werktijdverkorting wordt verlengd tot 1 maart 2009. Dit heeft minister Donner van Sociale Zaken op 14 januari bekend gemaakt. Donner besloot tot een verlenging na overleg met Bernard Wientjes van VNO-NCW en FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Daarnaast heeft de minister met vertegenwoordigers van diverse sectoren gesproken. Aanvankelijk zou de regeling op 15 januari stoppen.

De wtv-regeling is bedoeld om ontslaggolven van bedrijven te voorkomen. Als een bedrijf voldoet aan de voorwaarden krijgt overtollig personeel de kans op scholing en bemiddeling tijdens de niet-gewerkte uren.

De vakbonden zijn in beginsel positief, maar ze wijzen erop dat er meer moet gebeuren. Ook op 1 maart is de crisis nog niet over. Regering, vakbonden en bedrijfsleven zullen gezamenlijk moeten nadenken over passende maatregelen tot aan en ná 1 maart om massaontslagen te voorkomen en de boel op gang te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.