Nieuws

Verburg mag instemmen met toelating

Minister Verburg van LNV mag van de Tweede Kamer instemmen met de toelating van transgeen koolzaad en een anjer die genetisch is gemodificeerd om een paarsblauwe kleur te krijgen. Alleen de partijen GroenLinks, SP, PvdD en SGP steunden een motie om tegen de toelating te stemmen. Eind vorig jaar wilde een meerderheid van de Tweede Ka­mer dat Verburg tegen de toelating van de transgene soja MON 89788 zou stemmen. Een motie waarin dat werd gevraagd werd toen ook gesteund door de PvdA en ChristenUnie.

De EU-landbouwministers ne­men in de vierde week van januari 2009 een besluit over beide toelatingsaanvra­gen. Naar verwachting levert dat geen meerderheid voor of tegen op. Het besluit over de aanvragen gaat dan terug naar de Eu­ropese Commissie. Die besluit in de meeste gevallen tot een toelating.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.