Nieuws

De afzet van gemedicineerde varkensvoeders van Cehave Landbouwbelang is in 2008 met 22,9% gedaald ten opzichte van 2007. Dit terwijl de totale varkensvoerafzet in 2008 steeg. Zowel bij zeugen, biggen als bij vleesvarkens werd minder voer met extra medicijnen afgezet. Deze dalende trend is evenredig verdeeld over medicijnen tegen streptokokken en luchtweg- en darmproblemen.

De voerleverancier legt een verband met de introductie van een aantal nieuwe voerconcepten en managementprogramma's. De Air Line-voeders zorgen voor een betere darmgezondheid van de dieren. Met het Farm Fit Programma kunnen varkenshouders op een planmatige en overzichtelijke manier de diergezondheid op hun bedrijf verbeteren. Het toepassen van Bioferm in gepelleteerd voer resulteert eveneens in een betere maag- en darmgezondheid en een lagere PIA-belasting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.