Nieuws

Het gehalte aan vitamine A in veevoer moet flink omlaag, adviseert de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EVA (Efsa).

Mensen krijgen vaak te veel vitamine A binnen, met als gevolg gezondheidsklachten. Vooral oudere mensen kunnen botproblemen krijgen, zoals osteoporose en botbreuken.

Vitamine A zit bijvoorbeeld in dierlijk voedsel (met name lever, maar ook zuivel en in mindere mate eieren) en voedingssupplementen. Ze heeft positieve effecten, zoals het verbeteren van het gezichtsvermogen en een verbeterde groei.

De Europese norm ligt sinds 2002 op 3 milligram per dag. De EVA adviseert dit voor risicogroepen te beperken tot 1,5 milligram per dag. Voordat dit tot nieuwe norm wordt verheven is aanvullend onderzoek nodig.

Veevoerproducenten moeten kijken naar het gehalte vitamine A in veevoer. Voor slachtvarkens zou dit gehalveerd kunnen worden, meent de EVA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.