Nieuws

Ge

De invoercontrole op diervoeders zijn nu nog risicogebaseerd, waarbij met name voedselveiligheid en diergezondheid leidend zijn. Vanaf 2009 zal de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) in haar controles ook diervoeders onderzoeken op de samenstelling, met name de gehalten van additieven die in verkeerde dosering tot diergezondheid- en dierenwelzijnsproblemen kunnen leiden. Dat schrijft minister Verburg van LNV in antwoord op vragen vanuit de Eerste Kamer.

De invoercontrole van de diervoeders wordt door de VWA en de douane gezamenlijk afgehandeld. De douane voert de documentcontrole uit van alle voor invoer aangemelde diervoeders. De VWA voert daarna een steekproefsgewijze overeenstemmings- en materiële controle uit. Voor 2009 is de steekproef voor bulkpartijen op 1% gesteld en voor additieven op 5%. Verder zijn er voor specifieke producten, zoals momenteel voor melk- en sojaproducten uit China in verband met de melamineproblematiek, extra EU-beschikkingen van kracht.

Vanaf 2009 zal de VWA in haar controles ook diervoeders onderzoeken op de samenstelling, waarbij met name gekeken zal worden naar gehalten van additieven die in verkeerde dosering tot diergezondheid- en dierenwelzijnsproblemen kunnen leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.