Nieuws

Het Russisch Bureau voor de Statistiek heeft voor 2008 informatie gepubliceerd over de Russische graanmarkt. In dat jaar kwam de graanoogst uit op 108,1 miljoen ton, het grootste volume sinds 1990. De oogst bestond uit 63,7 miljoen ton tarwe, 23,1 miljoen ton gerst, 6,6 miljoen ton maïs, 5,8 miljoen ton haver, 4,5 miljoen ton rogge en 4,2 miljoen ton aan andere granen en peulvruchten.

De Russische overheid heeft het aantal overheidinterventies geïntensiveerd om een daling van de graanprijzen te voorkomen. De devaluatie van de roebel heeft sterk bijgedragen aan de Russische export. De vooruitzichten voor de verdere uitvoer van graan zijn echter niet optimistisch en de voorraadoverschotten aan het einde van 2008 kunnen een ernstige belemmering zijn voor de graanproductie in 2009.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.