Nieuws

Omzet Provimi in 2008 met 12,3% gestegen

De omzet van de Frans-Nederlandse diervoederproducent Provimi is het vierde kwartaal 3,6% gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Lagere grondstofprijzen, lagere volumes en een hogere kopers van de euro hebben de omzet negatief beïnvloed. Over geheel 2008 steeg de omzet met 12,3%, van 1,9 miljard euro naar ruim 2,1 miljard euro in 2008.

Over geheel 2008 steeg de omzet het hardst in de "rest van de wereld", namelijk met 32,2% van 217 naar 287 miljoen euro. Ook in Frankrijk viel met een plus van 17,4% een forse stijging van de omzet te noteren, van 193 naar 226 miljoen euro. In Polen en in de rest van Europa was de omzetstijging met een kleine 10% wat gematigder. In Polen steeg de omzet van 405 naar 445 miljoen euro en in de rest van Europa van 623 naar 899 miljoen euro. In Noord Amerika bleef de groei beperkt tot 5,9%, van 281 naar 297 miljoen euro.

De definitieve financiële cijfers over 2008 worden 31 maart bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.