Nieuws
pork

Bij normale consumptie zijn dierlijke vetten afkomstig uit vlees en zuivel niet zo slecht voor hart en bloedvaten, als wel eens is verondersteld. Dat blijkt uit Frans onderzoek, mede gefinancierd door de Franse zuivelindustrie. Volgens het onderzoek blijkt dat vooral de industrieel geproduceerde transvetten (in gebak, koek, snacks en harde frituurvetten) een verhogend effect hebben op slechte (LDL-)cholesterol en een verlaging van de goede (HDL-)cholesterol. Het effect zou zich daarbij sneller laten zien bij vrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.