Nieuws

De Animal Health & Nutrition divisie van het Deense bedrijf Chr. Hansen heeft een technologie van het Indiase/Canadese bedrijf GangaGen verworven om bacteriële besmettingen met E.coli, Salmonella en Campylobacter in de veehouderij te bestrijden. De technologie is gebaseerd op bacteriofagen. Door dieren kort voor de slacht te behandelen met bacteriofagen kan het risico op besmetting van vleesproducten worden verminderd. De behandeling is kort, eenvoudig en zonder risico's voor mensen, aldus een woordvoerder van Chr. Hansen.

Chr. Hansen wil eerst een product tegen E. Coli op de markt te brengen na wettelijke goedkeuring in Noord-Amerika. Daarna volgen Australië, China en Europa. De producten die Salmonella en Campylobacter bestrijden zijn nog in ontwikkeling en zullen wereldwijd worden gelanceerd zodra deze volledig zijn ontwikkeld en toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.