Nieuws

Cehave Landbouwbelang heeft door overname van mengvoerbedrijf Pannonmill-Takarmány nieuwe productielocaties verworven in Hongarije. Met de aankoop stijgt de mengvoer-productiecapaciteit in Hongarije naar 200.000 ton op jaarbasis. Definitieve overname zal plaatsvinden na goedkeuring door de Hongaarse mededingingsautoriteit.

De nieuwe productielocaties liggen in het westelijke deel (Gyõr) en het oostelijke deel (Bõcs) van Hongarije. Pannonmill-Takarmány beschikt over een productiecapaciteit van ruim 70.000 ton mengvoer. Met ongeveer 70 medewerkers realiseert het bedrijf jaarlijks een omzet van ruim 20 miljoen euro en een afzet van 55.000 ton. Samen met het eerder overgenomen Kabai Táp, kan nagenoeg de gehele Hongaarse markt op efficiënte wijze worden bediend met een breed voerassortiment.

De overname ligt geheel in lijn met de missie en strategie van Cehave Landbouwbelang: waarde genereren voor klanten, leden en medewerkers, door verdere uitbouw van winstgevende voeractiviteiten in binnen- en buitenland. Cehave Landbouwbelang heeft vanaf 2005 overnames gerealiseerd in België, Polen, Nederland, Duitsland, Hongarije en China. De totale productie van de mengvoerbedrijven binnen de groep bedroeg in 2008 ruim 2,7 miljoen ton. De afzet van vochtrijke voeders was ruim 1,4 miljoen ton.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.