Nieuws

Wederzijdse erkenning AIC en PDV

AIC (Agricultural Industries Confederation – Confederatie Landbouwindustrie, Verenigd Koninkrijk) en PDV (Productschap Diervoeder, Nederland) erkennen elkaars wederzijdse schema's voor borging van voederveiligheid. Het gaat daarbij om de het GMP+-schema van PDV en de TASCC-, UFAS- en FEMAS-schema's van AIC. Hierdoor moet productenverkeer tussen deelnemers aan de verschillende schema's worden vereenvoudigd en wordt het aantal audits teruggebracht.

De AIC heeft drie schema's: TASCC (Trade Assurance Scheme for Combinable Crops – Borgingsregeling Handel Akkerbouwgewassen); UFAS (Universal Feed Assurance Scheme – Universele Regeling Borging Diervoeder) en FEMAS (Feed Materials Assurance Scheme – Borgingsregeling Voedermiddelen). In principe gaat het bij alle bovengenoemde schema's om veiligheid in voeding en diervoeder voor de consument met behulp van systemen voor aantoonbare hygiëne en traceerbaarheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.