Nieuws

Nieuwbouw Gebrs. Fuite bereikt hoogste punt

De nieuwbouw van de grondstoffensilo's bij Gebrs. Fuite Veevoeders B.V. te Genemuiden loopt voor op schema. Het hoogste punt, op 31,5 meter is kort geleden bereikt. Zoals het nu gaat, zullen de silo's nog voor de zomer in gebruik worden genomen.

In 2006 heeft Gebrs. Fuite b.v. een extra laadstraat bijgebouwd met ongeveer 1000 ton opslag voor voer dat gereed is voor transport naar klanten. Door de jaarlijks groeiende omzet is de productie van het voer en de opslag van de grondstoffen nu steeds vaker de beperkende factor.

Om goed aan de stijgende vraag naar diervoeders te kunnen blijven voldoen, is in 2008 besloten de productiecapaciteit fors uit te breiden. In oktober 2008 is Gebrs. Fuite begonnen met de bouw van 115 grondstoffensilo's die goed zijn voor ruim 12.000 ton opslag. Door deze nieuwbouw wordt Gebrs. Fuite flexibeler met betrekking tot de aanvoer en inzet van grondstoffen.

Al meer dan 100 jaar levert Gebrs Fuite voeders voor rundvee, varkens en pluimvee. De ingrediënten voor deze krachtvoeders, de grondstoffen, worden voornamelijk met schepen aangevoerd. Dit heeft tot gevolg dat er grote hoeveelheden (meestal ruim duizend ton) van een grondstof in één keer worden aangevoerd en opgeslagen. Door de bouw van de nieuwe grondstoffen silo's kunnen schommelingen in de aanvoer beter opgevangen worden en kan op de kosten worden bespaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.