Nieuws

Om de diervoedersector te verduurzamen, werkt het PDV momenteel aan de ontwikkeling van een Carbon footprint. Doel ervan is het reduceren van de uitstoot van kooldioxide in de sector. Het gaat vooral om het verzamelen van kennis, dat het beste voor toegankelijkheid en toepasbaarheid in een rekenmodel zal worden gegoten. Het uiteindelijk doel is het rekenmodel ook toepasbaar te maken voor de bedrijven in de diervoedersector.

Om tot kennisontwikkeling te komen, heeft het PDV samen met Blonk Milieu Advies en het LEI een projectplan opgesteld om gefaseerd te komen tot interactief rekenmodel dat gericht is op het verzamelen van kennis en feiten over de beschikbare methoden om de koolstof-uitstoot in ketens te bepalen en de koolstofproductie in de gehele diervoederketen vanaf teelt tot aan vervoedering. In het projectplan is duidelijk voorzien in afstemming met andere sectoren aan de voor- en achterkant van de diervoederketen in de tweede helft van dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.