Nieuws

De klimaatverandering lijkt gevolgen te hebben voor de graanproductie in het zuidelijk deel van Afrika. Volgens de Zuid-Afrikaanse Raad voor Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek (CSIR) dreigt de productie deze eeuw te halveren.

De regio krijgt volgens CSIR te maken met een structurele verdroging, gepaard met een toenemende kans op weersextremen, die juist zullen leiden tot een groter risico op overstromingen. Netto zal de landbouwproductiviteit afnemen en zullen de voedselprijzen stijgen.

Naast een groter risico op hongersnoden na misoogsten, zouden de economieën van de grootste graanverbouwers in de regio, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Mozambique, volgens Musvoto belangrijke schade oplopen.

"Klimaatverandering is erg zorgwekkend omdat landbouw in zuidelijk Afrika een onmisbare economische sector is; elke afname in de productie zal onherroepelijk grote gevolgen hebben", zegt Ishmael Sunga, de directeur van Zuid-Afrika's Confederation of Agricultural Unions.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.