Nieuws

Verhogen van voereffici

Het verhogen van voerefficiëntie via innovaties draagt bij aan een duurzame sector. Dat was een van de conclusies van een symposium Duurzaam Ondernemen dat Cehave Landbouwbelang op dinsdag 9 juni jl. op haar ResearchFarm Laverdonk in Heeswijk-Dinther organiseerde. Thema van het symposium was ‘CO2-berekeningen in de voersector, kans of bedreiging?' Voor het symposium waren onder andere ketenpartners, onderzoeksinstellingen en overheid uitgenodigd.

Cehave Landbouwbelang organiseerde het symposium om een bijdrage te leveren aan de discussie over broeikasgasemissie. Wat betreft klimaateffect konden voor de voersector twee belangrijke conclusies getrokken worden: het verbeteren van de voerefficiëntie via innovaties heeft in veel gevallen een positief effect op broeikasgasemissie. Daarnaast draagt ook de verwerking van bijproducten uit de voedingsmiddelenindustrie in veevoer bij aan een duurzame sector.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.