Nieuws

Op weg naar duurzame soja

RTRS standard against deforestation

De Nederlandse supermarkten hebben bekend gemaakt om te willen schakelen naar duurzame soja voor de productie van vlees, zuivel en eieren. Milieudefensie pleit hiervoor middels acties en is tevreden met dit resultaat.

Wouter van Eck, campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie: "Nu supermarktkoepel CBL heeft aangekondigd de sojateelt te willen verduurzamen, lijken verbeteringen mogelijk. De supermarkten zien echter belangrijke oplossingen nog over het hoofd. Door te zorgen voor meer en aantrekkelijker geprijsde vleesvervangers kan het gebruik van veevoersoja worden teruggedrongen. Daarnaast zorgt gebruik van meer Europese voedergewassen ervoor dat er minder veevoer van de andere kant van de wereld gehaald hoeft te worden."

Milieudefensie denkt dat er een duidelijke relatie bestaat tussen ontbossing van Amazoneoerwouden en sojaplantages. Professor Peter Zuurbier heeft hier een genuanceerdere visie op. Meer hierover leest u in De Molenaar 8.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.