Nieuws

Ontwikkeling duurzame agrarische productie

Wageningen UR en de provincie Flevoland gaan samen een programma opzetten rondom het thema 'Agrarische productie in de 21ste eeuw'. Het convenant hiervoor is dinsdag 16 juni ondertekend door Aalt Dijkhuizen en Tijs Beukink namens Wageningen UR en Leen Verbeek en Andries Greiner namens de provincie Flevoland. Hoogwaardige, veiilge en duurzame voedselproducite staan centraal in de opzet. Uitgangspunt is een hogere veodselproductie met een lagere milieubelasting.
De provincie Flevoland en Wageningen UR zijn nauw met elkaar verbonden vanwege de aanwezigheid van vijf onderzoekslocaties in de omgeving van Lelystad. De provincie geeft Wageningen UR de ruimte om het onderzoek goed uit te voeren. De partijen gaan samenwerken meer inhoud te geven aan de gezamenlijke doelstelling: hogere productie met minder milieubelasting. In de eerste fase ligt de nadruk op het realiseren van een kennisnetwerk. Een tweede punt is de ontwikkeling van nieuwe agroproductiesystemen; hiervoor wordt ingezet op een innovatief pilotbedrijf 'Groen Land'. Dit bedrijf moet klimaat- en mineraalneutraal worden ingericht, maar ook internationaal concurrerend. In het verlengde van deze projecten wordt ook gezamenlijk gewerkt aan de 'biobased' economie in Flevoland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.