Nieuws

Boerenbond Deurne groeit door

Boerenbond Deurne ontwikkelde zich ook over boekjaar 2008 uiterst positief. Het geheel aan diervoederverkopen steeg met 9,4 procent naar ruim 600.000 ton. Totaal werd een jaaromzet van 267 miljoen euro gerealiseerd, een stijging van 37,6 procent. 
Om de afnemers niet met extra kosten te belasten, werd de marge op de pro­ductie van diervoeders tot een minimumniveau teruggebracht. Daarnaast werden tussentijdse nabeta­lingen aan afnemers vanaf het vierde kwartaal direct op factuur verrekend. Het gevolg van dit lage-kosten-beleid was wel dat het financiële resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening met 4,5 procent werd terug­gebracht naar een resterend positief resultaat van 10,6 miljoen euro.

Boerenbond Deurne heeft in het Limburge Neer een mengvoederproductie­locatie gehuurd om de stijgende mengvoederomzet te produceren. Deze zomer zal de algehele leiding van Boerenbond Deurne in handen komen van Ad Merks, die deze taak overneemt van Bert van 't Klooster. Hij heeft ruim 20 jaar leiding gegeven aan het concern.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.