Nieuws

Inspelend op de subsidieregeling wil het Productschap Diervoeder nog voor 30 september twee arbocatalogi opzetten voor de diervoedersector en de handel in graan, zaden en peulvruchten. Beide besteden aandacht aan de arborisico's stof, gevaarlijke stoffen en explosiegevaar.

De catalogus voor de diervoedersector gaat daarnaast in op het thema fysieke belasting. Met het oog op de aanstaande sluiting van de subsidieregeling is het project ingericht als een tweetrapsraket. De eerste fase, voorjaar 2009, is gericht op inhoudelijke uitwerking en digitalisering van de thema's. Toetsing door de Arbeidsinspectie en indiening van de subsidieaanvraag staan gepland voor medio juli. In een later stadium wordt de inhoud verder verfijnd aan de hand van vragen en behoeften uit de branche. De sociale partners willen dan ook nog meer arborisico's uitwerken.

Bij het project betrokken partners zijn IVAM (gevaarlijke stoffen), Vhp ergonomie (fysieke belasting) Humatix (automatisering) en TrajectPlus (projectleiding).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.