Nieuws

Nutreco heeft bekendgemaakt dat het een de diervoedingsactiviteiten van Cargill in Spanje en Portugal overneemt. Hiermee verwerft Nutreco de 12 mengvoerproductiebedrijven van Cargill in deze regio, met een gezamenlijk productievolume van circa 700.000 ton.

Met deze overname versterkt Nutreco haar leidende positie in diervoeding op de Iberische markt. De transactie vindt plaats onder voorbehoud van de goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten.
De overgenomen productielocaties maken voer voor alle diersoorten in de veehouderij. Met de verworven activiteiten zal naar verwachting over twee jaar, na de integratie en transformatie, eenzelfde operationele marge worden gerealiseerd als met de bestaande Nutreco mengvoeractiviteiten in Spanje en Portugal. Met de overname is een totaalbedrag van circa EUR 40 miljoen gemoeid, waaronder begrepen de integratie, transformatie en de nodige investeringen in de komende twee jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.