Nieuws

Industri

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juni 13 procent lager dan in juni 2008. De afname ligt in dezelfde orde van grootte als die in de zes voorgaande maanden. De industrie levert al sinds de zomer van 2008 minder productie dan een jaar eerder.

In alle branches was de productie lager dan in juni 2008. In de voedings- en genotmiddelenindustrie was de afname met 4 procent het kleinst. De terugval was het grootst in de transportmiddelenindustrie, daar werd 33 procent minder geproduceerd dan een jaar eerder.

Voor het bepalen van de kortetermijnontwikkeling in de productie kan het beste gekeken worden naar de seizoengecorrigeerde cijfers. Omdat de seizoenvrije maandcijfers soms een wat grillig verloop vertonen, wordt hiervoor het tweemaandsgemiddelde ten opzichte van twee maanden eerder gebruikt. Na correctie voor werkdageffecten en seizoeninvloeden was de industriële productie in de periode mei – juni gelijk aan die in de periode maart – april 2009.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.