Nieuws

Mengvoer leidt tot hogere excretie

Varkens die alleen mengvoer krijgen, hebben een hogere excretie in vergelijking met varkens die naast mengvoer ook bijproducten krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van het Landelijk Meetnet effecten Mestbeleid.

Varkenshouders zijn sinds 1 januari 2006 verplicht een stalbalans bij te houden waarmee de aan- en afvoer van fosfaat en stikstof wordt verantwoord. In het project Landelijk Meetnet effecten Mestbeleid (LMM) is een bedrijfsmodel gebouwd om voor Informatienetbedrijven met hokdieren de fosfaat- en stikstofexcretie te berekenen. Binnen een groep vleesvarkensbedrijven worden veel verschillen in excreties waargenomen. Het blijkt dat het voeren van bijproducten een positieve invloed heeft op het verlagen van de excretie.

Meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.