Nieuws

Gezamenlijke brief soja en nultolerantie

De Nederlandse levensmiddelenindustrie, diervoedersector, ketenpartners en VNO-NCW hebben de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een brief gestuurd met betrekking tot de acute importproblemen van Noord-Amerikaanse soja die zijn ontstaan als gevolg van de Europese nultolerantie voor (nog) niet-toegelaten genetisch gemodificeerde gewassen.

Vanwege de mogelijke aanwezigheid van sporen van in de EU nog niet toegelaten genetisch gemodificeerde maïslijnen in Noord-Amerikaanse soja is het momenteel niet mogelijk Noord-Amerikaanse soja te importeren. Dit heeft tot gevolg dat er in de periode van medio september tot maart 2010 Europa 6 tot 7,5 miljoen ton soja tekort komt om in de Europese eiwitbehoefte te kunnen voorzien. Dit tekort heeft grote gevolgen voor de Nederlandse en Europese levensmiddelen- en diervoederindustrie en veehouderijsectoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.