Nieuws

Flinke verschuivingen olie- en vetproducten

olie-

Hoewel in het eerste halfjaar van 2009 iets meer olie- en vetproducten zijn geïmporteerd dan in dezelfde periode van 2008, 4,88 tegenover 4,86 miljoen ton, bleef de invoer omgerekend op vet-/oliebasis achter bij vorig jaar. Dat meldt het Productschap Margarine, Vetten en Oliën. Er werden meer oliezaden ingevoerd (2,93 tegen 2,66 miljoen ton) en meer eindproducten (52.000 tegen 49.000 ton), maar daalde de import van plantaardige oliën (van 1,84 naar 1,63 miljoen ton), dierlijke vetten (van 181.000 naar 162.000 ton) en vetzuren (van 131.000 naar 104.000 ton).

Opvallendste ontwikkelingen bij de oliezaden zijn de forse groei van de im- en export van kool-/raapzaad en zonnebloempitten; bij de soja is een duidelijke afname van de import en een lichte toename van de export te zien. De geringere import vertaalt zich tevens in een lagere export van ruwe en bewerkte sojaolie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.