Nieuws

De Europese ministers van Landbouw stemden gister in met de nieuwe basisverordening voor dierlijke bijproducten.

De verordening is erop gericht het risico voor dier- en volksgezondheid te vermijden en beheersen. De regels gaan over het gebruik of het verwijderen van dierlijke producten die niet bestemd of niet geschikt zijn voor menselijke consumptie. De nieuwe verordening onderkent bjivoorbeeld dat er in de consmetische- en farmacteutische industrie slechts geringe risico's zijn voor de dier- en volksgezondheid. Voor deze producten is een eindpunt bepaald, waarna de voorschriften voor het gebruik van dierlijke bijproducten niet meer van toepassign zijn. Een eindpunt kan ook voor andere producten buiten de voedselketen worden vastgeteld, zoals voer voor huisdieren.
De nieuwe regels worden binnenkort gepubliceer in het Publicatieblad van de Europese Unie. Er wordt nog gewerkt aan de uitvoeringsverordening die hoort bij de basisverordening. Eind 2010 zijn de regels ook in Nederlandse wetgeving verwerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.