Nieuws

Fefac rapport over impact van voer op milieu

Fefac heeft een rapport opgesteld dat de impact van diervoeder op het milieu belicht. Het rapport gaat in op duurzaamheid, klimaatverandering en energie en voederveiligheid.
Het rapport werd woensdag gepresenteerd, de dag dat de Europese brancheorgansiatie voor de diervoederindustrie het 50-jarig bestaan vierde.

In het rapport wordt ingegaan op duurzame beschikbaarheid van diervoedergrondstoffen. De impact van sojaproductie, het gberuik van vismeel en -olie en de valorisatie van bijproducten worden in dat kader onder de loep genomen.
De CO2-voetprint is het uitgangspunt voor een visie op de invloed van diervoederprodutie op klimaatverandering en energiegebruik. In het kader van voederveiligheid gaat het rapport in op detoxificatie van voedergrondstoffen en het behoud van de hygienestatus met behulp van GMP.
In het rapport worden verschillende EU-initiatieven belicht die een bijdrage leveren aan een van de genoemde aandachtgebieden. Ook worden handvatten gegeven voor het beperken van de invloed van diervoederproductie op het milieu.
Het volledig rapport is beschikbaar op de website van Fefac

The report also provides examples of initiatives across the EU aiming at gathering information and also at providing operators with tools to improve their environmental performance.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.