Nieuws

Leerlingen bezoeken mengvoerbedrijf

Op dinsdag 1 en donderdag 3 december bezoeken alle derde klassen van het VMBO-T van Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn een aantal bedrijven. Een daarvan is Van Aarsen Machinefabriek te Panheel, voor een kennismaking met de mengvoederindustrie.

De leerlingen bezoeken verschillende afdelingen binnen het bedrijf en hopen met de opgedane kennis tot een betere studie- en beroepskeuze te komen. In de praktijk blijkt namelijk dat een groot deel van de geslaagde VMBO leerlingen hun studie op het MBO in het eerste jaar beëindigen, mede door een verkeerd opleidings- en beroepsbeeld. Met het project ‘Verbindend Leren' hoopt Sint Ursula, in samenwerking met het bedrijfsleven, het hoge uitvalspercentage op het MBO terug te dringen. Het project zoekt de ‘verbinding' tussen school en praktijk.
Tijdens de praktijkdag maakt de leerling kennis met verschillende beroepen, de sfeer binnen het bedrijf en de drijfveren van de werknemers. In twee- of drietallen bezoeken de leerlingen een viertal verschillende afdelingen waar zij een beroepsbeoefenaar interviewen en daar waar mogelijk een activiteit uitvoeren. De rol van de deelnemende bedrijven en instellingen in dit project is cruciaal; alleen zij kunnen zorgen voor die unieke ‘kijkje-achter-de-schermen'-ervaring.

www.ursula.nl  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.