Nieuws

Alle inkomens in de agrarische sector, behalve die van de leghennenhouders, vallen tegen wat betreft 2009. Dit wordt enigszins gecompenseerd door de lage voerkosten. Dit wordt gemeld door het LEI. De drastische verslechtering van de bedrijfsresultaten is vooral een gevolg van lagere opbrengstprijzen. Deze zijn mede veroorzaakt door de vraaguitval op exportmarkten na het uitbreken van de kredietcrisis. De omvang van de productie van de land- en tuinbouw is dit jaar wel toegenomen.

Na het al matige jaar 2008 is het inkomen gemiddeld per land- en tuinbouwbedrijf nog net positief. Hoewel de verwachtingen voor de agrarische sector op de langere termijn niet ongunstig zijn, biedt de verslechterde financiële positie van veel bedrijven op dit moment weinig ruimte om te investeren in duurzaamheid en in versterking van de concurrentiepositie.

Lees verder 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.