Nieuws

De Heus Voeders in 2009 succesvol

De Heus heeft 2009 in Nederland succesvol afgesloten. Uit de voorlopige cijfers blijkt dat De Heus meer klanten heeft gewonnen. Bovendien heeft De Heus ook een absolute groei van de mengvoerproductie weten te realiseren.

Zoals onderzoek uitgevoerd door Agridirect ook aantoont, is De Heus sterk in het werven van nieuwe klanten. In alle toonaangevende diersectoren is het aantal klanten gestegen. Hierbij heeft ook groei van het marktaandeel plaatsgevonden.

Uit de voorlopige cijfers blijkt dat ten opzichte van 2008 de mengvoederproductie van De Heus binnen Nederland met ongeveer 2,2 procent is gestegen tot ruim 1,9 miljoen ton. De sterkste groei heeft plaatsgevonden binnen de legsector, terwijl ook de groei van het marktaandeel bij de rundveesector goed te noemen is. De gehele varkenssector heeft een lichte groei in het marktaandeel laten zien, waarbij met name de biggenvoeders het goed doen. De vleeskuikensector van De Heus vertoonde het eerste halfjaar stagnatie, gevolgd door een sterk herstel in het tweede halfjaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.