Nieuws

Het fusieonderzoek, dat de coöperaties Cehave Landbouwbelang en Agrifirm de afgelopen maanden uitvoerden, laat zien dat een samengaan van beide ondernemingen jaarlijks een voordeel oplevert van ongeveer € 20 miljoen. In het eerste jaar van een eventuele fusie staat hier een kleiner bedrag aan fusiekosten tegenover.

Conclusies

Dit hebben de directies van beide ondernemingen gemeld aan de ledenraden van de coöperaties. Het fusieonderzoek is afgerond, de conclusies daarvan zijn vastgelegd in het fusierapport. Het gaat om een tussenstand en niet om een besluit. Naast de ledenraden, zijn ook de ondernemingsraden en sociale partners geïnformeerd. Het uiteindelijke besluit over een fusie wordt eind maart genomen door de ledenraden van Cehave Landbouwbelang en Agrifirm.

Fusievoordelen

Bij de geraamde fusievoordelen gaat het naast kostenbesparingen en inkoopvoordelen vooral om een versterking van de gezamenlijke innovatiekracht. De kostenbesparingen bij de voorgenomen fusie vinden onder andere plaats door het vervallen van ongeveer 165 arbeidsplaatsen. Het streven is om dit zonder gedwongen ontslagen te laten verlopen. Ongeveer 150 medewerkers krijgen een andere standplaats als de fusie doorgaat. Het hoofdkantoor komt, als de fusie doorgaat, in Apeldoorn-Zuid.

Naam en logo

Het fusierapport bevat ook de voorgestelde nieuwe naam en logo van de onderneming. Uitgaande van het principe "het beste van twee werelden" zijn de naam van de ene partij (Agrifirm) en het beeldmerk en de kleuren van de andere partij (Cehave Landbouwbelang) gekozen. De naam Agrifirm is positief bekend en is zowel nationaal als internationaal goed toepasbaar; de Cehave Landbouwbelang-kleuren groen en geel zijn opvallend.

Vervolg

De komende periode organiseren beide coöperaties ledenbijeenkomsten waar de conclusies van het fusieonderzoek zullen worden besproken. De ondernemingsraden en de sociale partners zullen de komende tijd hun mening geven. Ook de uitslag van het NMa-onderzoek moet nog volgen. Eind maart besluiten de ledenraden van de coöperaties Cehave Landbouwbelang en Agrifirm naar verwachting om al of niet te fuseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.