Nieuws

Onderzoek naar MRSA-bacterie

Het RIVM, CVI, GD en WUR gaan in opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren onderzoek uitvoeren naar de verspreiding van de MRSA-bacterie op vleeskuikenbedrijven en bij vleeskuikenhouders. De GD zal binnen dit onderzoek de monsternames op de vleeskuikenbedrijven uitvoeren.

Steekproeven

Het onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de mate waarin MRSA voorkomt op vleeskuikenbedrijven en bij medewerkers en hun familie. Er zullen monsters genomen worden op verschillende bedrijven en er wordt een enquête gehouden. In eerste instantie wordt het onderzoek uitgevoerd op een steekproef van 50 bedrijven. Aan de hand van de resultaten wordt dan bekeken of er verder onderzoek nodig is. Het onderzoek zal naar verwachting twee jaar duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.