Nieuws

Provimi verwacht verdere groei in 2010

Provimi heeft in het vierde kwartaal van 2009 een groei van 10% gerealiseerd t.o.v. hetzelfde kwartaal in 2008. Daarnaast heeft Provimi de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in capaciteitsuitbreiding van de fabriek in Rotterdam.

Productielijnen 

Provimi beschikt door de uitbreiding op dit moment over zes gescheiden productielijnen. "Dat stelt ons in staat om te voldoen aan de steeds grotere vraag naar producten in Micrum structuur en kunnen we microgranulaten produceren. Op deze manier kunnen we nog beter voldoen aan klantspecifieke wensen", aldus Yoram Knoop, Algemeen Directeur Provimi.

Micrum

Micrum is een free-flowing mini-kruimeltje met een luchtige, sponsachtige structuur dat snel water opneemt. Micrum heeft typische meel voordelen, zoals gelijkmatig over de dag verdeelde voeropname, gelijkmatige vertering en daardoor veiligheid. Tevens heeft het de voordelen van een korrel, zoals loopeigenschappen, minder stof in de stal, geen ontmenging en een makkelijkere vertering door ontsluitingseffecten. Micrum voeders hebben als bijkomend voordeel voor brijvoedering dat ze oplossen in water en veel minder uitzakken dan traditionele voeders.

Microgranulaten

De Rupromin microgranulaten zijn stofvrije mineralen die garant staan voor een goede opname, eenvoudige dosering, minder verlies en menging in de voermengwagen.
Door de uitbreiding van de fabriek is Provimi in staat om te voldoen aan nieuwe wetgeving met betrekking tot versleping en kunnen ze garanties afgeven, bijvoorbeeld voor de productie van petfoodpremixen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.