Nieuws

Hendrix UTD introduceert ruwvoervervanger

Veel bedrijven kampen momenteel met krappe ruwvoervoorraden. Om dit probleem te ondervangen introduceert Hendrix UTD Simulant Ruwvoer. Dit grofgemalen grondstoffenmengsel kan een gedeelte van het ruwvoer vervangen. Zo voert de veehouder een goed rantsoen en is ruwvoer aankopen niet nodig. Simulant Ruwvoer is toepasbaar bij zowel melkvee, jongvee, vleesvee als geiten.

Voorraden

In sommige delen van het land zijn de ruwvoervoorraden momenteel krap. Dit komt onder andere doordat de ruwvoeropbrengsten in 2009, als gevolg van droogte, lager waren dan in andere jaren. Bovendien is er, vanwege de lage melkprijs, beduidend meer ruwvoer gevoerd.

Voederwaarde van goede graskuil

Hendrix UTD ontwikkelde voor bedrijven met een ruwvoertekort Simulant Ruwvoer. Dit grondstoffenmengsel, inclusief mineralen, is structuurrijk en heeft een hoge verdringingswaarde, waardoor het een gedeelte van het ruwvoer kan vervangen. De voederwaarde is vergelijkbaar met een goede graskuil, waardoor extra rantsoencorrecties niet nodig zijn. Afhankelijk van de rantsoensamenstelling kan bij melkvee 2-4 kg droge stof vervangen worden. Zo kunnen veehouders langer vooruit met hun ruwvoervoorraden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.