Nieuws

Gezonde vetzuren nauwelijks effect

Het effect van gezonde vetzuren in dierlijke producten op de gezondheid van de consument is minder groot dan gedacht. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond.

Vetzuursamenstelling

De laatste jaren is veel onderzoek gedaan naar het verbeteren van de vetzuursamenstelling van melk door middel van het aangepast voeren van koeien. De consumentenbond testte vijftien verschillende soorten volle yoghurt (gangbaar en biologisch) en trof daarin weinig geconjugeerde linolzuren (CLA's) en omega-3-vetzuren aan. Zo weinig zelfs dat de consumentenbond zich afvraagt of er sprake kan zijn van een gezondheidseffect.

Campina heeft de gezondste vetzuursamenstellig van alle onderzochte producten, maar dit heeft volgens de consumentenbond nauwelijks effect op het cholesterolgehalte in het bloed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.