Nieuws

Graanoogst breekt bijna record vorig seizoen

De wereld heeft dit seizoen, dat loopt tot 30 juni, 2.218 miljoen ton graan geproduceerd. Vorig seizoen is een record van 2.235 miljoen ton geoogst. Vooral de tarweoogst is dit seizoen groot, blijkt uit de jongste graanprognose van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Groei

Het USDA schat het graanverbruik op 2.193 miljoen ton. Doordat de productie hoger uitvalt dan het verbruik groeit de wereldwijde graanvoorraad met 26 miljoen ton naar 473 miljoen ton. Dat betekent dat de graanvoorraad voldoende is om bijna drie maanden verbruik te overbruggen.

Tarweoogst

De tarweoogst van 678 miljoen ton is iets kleiner uitgevallen dan het record van 683 miljoen ton dat vorig seizoen van de akkers is gehaald. De maisoogst breekt met 804 miljoen ton zelfs het record van vorig jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.