Nieuws

Resistente esbl-bacterie breidt zich uit

De resistente esbl-bacterie breidt zich steeds verder uit. Het antibioticagebruik in de pluimveehouderij wordt daarvoor als belangrijkste reden aangewezen. In Nederland is het aantal besmettingen met bacteriën die ongevoelig zijn voor nog antibiotica erg laag. Samen met landen als Noorwegen en Zweden zweeft Nederland qua besmettingen rond de enkele procenten, terwijl in landen als Griekenland en Portugal rond de helft van de infecties niet meer met de normale antibiotica te bestrijden is. In Groningen, Drenthe en Friesland ligt het aantal besmettingen nog weer lager dan elders in het land.

Artsen waarschuwen echter wel dat het aantal wel groeit. "In 2005 waren er nog minder dan 1 procent esbl-gevallen, nu ligt het percentage tussen de 4 en 5 procent, dus nog hoger dan de mrsa", aldus een arts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.