Nieuws

ForFarmers: eerste truck op aardgas

ForFarmers test als eerste bedrijf in de veevoerbranche een truck die rijdt op aardgas. Aardgas heeft nogal wat voordelen ten opzichte van andere fossiele brandstoffen. Bijvoorbeeld een aanzienlijk lagere uitstoot van fijnstof en verzurende emissies. Deze test past prima in de voortrekkersrol die ForFarmers wil vervullen op het gebied van duurzaamheid.

Truck

De Mercedes Econic truck met 280 pK, die rijdt op aardgas, is een opvallende verschijning. De truck doet meer denken aan een stadsbus, dan aan een truck die veevoer bezorgt. Toch is dit laatste wel degelijk het geval. Het is namelijk de eerste truck in de mengvoerbranche, die rijdt op aardgas. De voordelen van de truck zijn vooral gelegen in de milieuvoordelen, zoals de vermindering van fijnstof en verzurende emissies. ForFarmers test het rijden met een truck op aardgas uit.

Positief 

De eerste ervaringen bij ForFarmers zijn zonder meer positief. Het rijgedrag is uitstekend. De truck kan zijn taak aan, ondanks dat ze relatief weinig pK bezit. Het overzicht op de weg is bijzonder goed te noemen. Het brandstofverbruik ligt op een vergelijkbaar niveau als van een conventionele dieseltruck. De punten waar men wel tegenaan loopt zijn de beperkte actieradius (de afstand, die de truck kan afleggen, zonder te tanken) en het beperkte aantal tanklocaties. Of ForFarmers de truck uiteindelijk zal aanschaffen hangt onder andere af van de oplossingen (die er al dan niet komen) voor deze problemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.