Nieuws

VWA beoordeelt risico

Door de uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull wordt vulkaanas met de lucht meegevoerd naar Nederland. Door de grote afstand komt maar een kleine hoeveelheid door wind en regen terecht op de landbouwgewassen. Het bureau Risicobeoordeling onderzoekt óf en zo ja bij welke hoeveelheid, vulkaanas op landbouwgewassen gezondheidsrisico's kan veroorzaken voor mens en dier. Het bureau Risicobeoordeling gebruikt hiervoor de gegevens van een onderzoeksinstituut in IJsland en van het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit van het RIVM.
Het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit van het RIVM meet naast het fijnstof in de lucht ook chemische stoffen in het regenwater. De afgelopen week werden er geen wezenlijke veranderingen waargenomen in de hoeveelheid fijnstof en in de hoeveelheid chemische stoffen die met regenwater op het land neerkomen. Deze resultaten worden meegenomen in de eerste beoordeling van de voedselveiligheid. Het Landelijke Meetnet Luchtkwaliteit blijft de komende periode meten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.