Nieuws

Het wetsvoorstel dat door de Tweede Kamer aan de Eerste Kamer is voorgelegd om de nertsenhouderij te verbieden, is aangepast. Een van de wijzigingen is uitstel van het verbod op nertsenhouderij van 2018 naar 2024.

Achterkamertjes politiek

"Laag bij de grond en onbewogen politiek bedrijven", noemt Eric Michels van Flevo deze wijziging. "Net voordat het wetsvoorstel door de Eerste Kamer zou worden beoordeeld, is het ingetrokken. De reden daarvoor is dat bekend was dat 42 van de 75 kamerleden tegen zouden stemmen. Niets minder dan achterkamertjes politiek."

Humaan beleid

Volgens Michels moet het uitgestelde verbod de leden van de Christen Unie ervan overtuigen dat er menselijk wordt gehandeld. "Volgens die redenering is het 'menselijker' de overgangstermijn uit te stellen, waardoor nertsenhouders langer de tijd krijgen hun werkzaamheden af te bouwen. Het valt echter maar te bezien of de achterban hierdoor overtuigd raakt." Michels vertelt dat er bij de wijziging geen saneringsregeling is die nertsenhouders tegemoet komt. Dit was in het vorig voorstel evenmin het geval. "Als je het hebt over humaan beleid, dan is daarvan absoluut geen sprake."

Waarschuwing

Nadrukkelijk stelt Michels dat dit een waarschuwing is richting andere sectoren. "Pas op met dergelijke politieke acties. Voordat je het weet, ben je zelf aan de beurt."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.