Nieuws

Herintroductie diermeel

De partijprogramma's zijn vastgesteld en geven inzicht in de politieke koers die de partijen willen varen. De redactie vroeg de partijen naar hun visie op actuele landbouwthema's. Meer hierover leest u in de komende uitgave van PlattelandsPost of u kunt ook een versie opvragen bij de redactie van De Molenaar.

Diermeel

Een van de stellingen waarop partijen konden reageren, was 'wel of geen herintroductie van diermeel'. Diermeel was een waardevolle eiwitbron in diervoeders. Door het verbod op het gebruik ervan zijn het nu vooral plantaardige eiwitten, zoals soja, die in voer worden verwerkt. Herintroductie van diermeel kan de soja-import beperken, maar niet alle partijen zijn enthousiast over herintroductie.

Reacties

Voor het CDA is herintroductie van diermeel bespreekbaar. "Eiwit is een kostbaar product. Ook zijn er inmiddels signalen dat diermeel bijdraagt aan de verhoging van de weerstand van vleeskuikens", aldus Joop Atsma. De PvdD wil dat er minder dieren worden gehouden, die zoveel mogelijk regionaal geteeld diervoer krijgen. "Het is niet wenselijk en niet nodig de dieren te voeren met de resten van andere dieren", stelt Marianne Thieme. Boris van der Ham (D'66) laat zich niet uit over de herintroductie van diermeel. "Deze stelling is te specifiek om op basis van ons programma op te antwoorden."

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.