Nieuws

Vion neemt Weyl over

Vion heeft een overeenkomst getekend voor de overname van onderdelen van de op 20 mei 2010 failliet verklaarde rundvleesproducent Weyl Beef Products in Enschede. De overname wordt voorgelegd aan de Europese mededingingsautoriteit. Vion verwacht uiterlijk medio augustus 2010 de goedkeuring van de mededingingsautoriteit. Na deze goedkeuring kan Vion bedrijfsactiviteiten van Weyl hervatten.

Grootste

Weyl Beef Products bestond sinds 1977 en was de grootste producent en verwerker van rundvlees in Nederland. Bij het bedrijf werkten voor het faillissement ruim 600 medewerkers waarvan circa 200 op flexibele basis. Vion baseert de herstart en omvang van zijn activiteiten op de vraag naar rundvlees en het aanbod van rundvee. Vion start met een beperkt aantal vaste medewerkers voor de indirecte functies. Het aantal productiemedewerkers is op contractbasis en wordt afgestemd op de omvang van de activiteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.