Nieuws

Nieuwe fabriek Profarm in gebruik genomen

Profarm, onderdeel van Cehave Landbouwbelang Voeders, heeft vandaag tijdens de open dag van Cehave een nieuwe fabriek in gebruik genomen voor de omzetting van reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie in veevoer.
De nieuwe fabriek zal dit jaar circa 50.000 ton veevoer produceren, maar heeft een capaciteit die bijna 2,5 keer zo hoog ligt. Het grootste deel van de productie betreft varkensvoeders.

Ordening

Geordend naar belangrijkheid zijn de grondstoffen brood, snoep, koek en chips. De grondstoffen worden per vrachtwagen aangevoerd. Leveranciers zijn onder andere het nabij gelegen Mars Foods Nederland maar ook bijvoorbeeld Kraft Foods en Lu. Het betreft geen retouren, maar producten met bijvoorbeeld een verkeerd label, foute vorm et cetera. Vaak moeten de producten uit een folieverpakking worden gehaald met een speciale technologie die in Duitsland is ontwikkeld door een andere dochter van Cehave Landbouwbelang Voeders, Bongard.

Verwerking

Cehave Landbouwbelang Voeders betaalt de voedingsmiddelenconcerns op basis van de tarweprijs, aldus directeur Wim Maaskant. "Cehave is in Nederland het enige bedrijf dat de verwerking van co-producten volledig geïntegreerd heeft in het bedrijf. Dat is veel efficiënter dan wanneer de verwerker in feite een tussenschakel is. Producten als chocolade zijn goed te gebruiken omdat ze een enorm hoge voedingswaarde hebben. Het omzetten in veevoer van deze producten is vele malen duurzamer dan het vergisten of het te storten op de vuilnisbelt. Bedrijven proberen hun processen te verbeteren maar we zijn er van overtuigd dat er stromen blijven bestaan en zelfs zullen uitbreiden naarmate er meer productinnovaties zijn. Bij nieuwe productielijnen gaat nu eenmaal onherroepelijk af en toe wat fout."

Bron: Agrarisch Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.